Carregant Esdeveniments

FIJAZZ, VERANO 2022

25 anys de “Cobles de Madrugá”

7 juliol, 2022 / 21:00h.

Comprar

MARTIRO & CHANO DOMINGUEZ

Martiri: veu
Chano Dominguez: piano
Horaci Fumero: contrabaix
Guillermo McGIll: bateria

En aquest año 2.022, es compleixen 25 añus de la edición del disc “Cobles de matiná”, el primer disc en la història, de cobla-jazz amb Martiri i el trío de Chano Domínguez (Javier Colina i Guillermo McGill ) que va tindre el seu 2a part en “Acoblats”, segon disc de cobla-jazz amb el trío de Chano Domínguez i el acompañamiento de la Big band de Bob Sands i L’Orquestra de Radi Televisión Españona dirigida per Adrian Leaper.

En la primavera de 1996, en el Pto de Santa María (Cádiz), aquests dos artistes es van unir a casa de Chano, per a donar-li forma al projecte que tenían en ment d’unir musicalment la cobla i el jazz, géneros dels quals són amants i deutors, i que han acompañado les seues vides. Así después de molts vaig donaŕas de treball i concentración, de ilusión i intuición, de troballes i dubtes, van arribar a aqueixa feliç unión del jazz i la cobla en “Cobles de matiná”, (1997).

D’altra banda els nostres protagonistes tenían la necessitat de donar-li la volta a un clásico, que com tots els que es preen a ser-ho, té diverses cares, diverses versions i maneres d’interpretar-ho. Así abrían un ventall amb una altra lectura dt.́s pròxima al jazz quant a la interpretación musical i vocal d’aquestes cançons, que cogían altres vímets en aquest ámbito i también dotant al jazz d’unes històries impagables en lírica, melodías, poesía i dramatúrgia dels excel·lents autors d’aquestes joies de la música españona.