Carregant Esdeveniments

LA GUITARRA

ÁLVARO PIERRI. Guitarra clàssica

14 maig, 2022 / 20:00h.

Comprar

Aclamat internacionalment com un dels més grans guitarristes del nostre temps. Les critiques celebren les seves “interpretacions magistrals“, la seva “frasejo cautivante“, la seva “tècnica brillant” i “la infinita paleta de colors que extreu del seu instrument“.

Des del seu brillant debut a Nova York i el seu debut a Alemanya amb els Solistes de la Filharmònica de Berlín actua regularment en les majors sales de concert, ràdio i televisió d’Europa, Amèrica i Àsia. Compositors contemporanis com Leo Brouwer, Guido Santorsola, Jacques Hétu, Abel Carlevaro, Carlo Domeniconi, Dusan Bogdanovic han escrit obres per a ell. Comparteix l’escenari regularment amb altres grans músics, conjunts i orquestres, com ara Astor Piazzolla, Frank Peter Zimmermann, Basc Vassilev, Charles Dutoit i l’Orquestra Simfònica de Mont-real, Ernö Sebestien, Jannick Nézet–*Séguin, el Quartet Ysaye…

Els seus enregistraments han estat sovint guardonades amb diversos premis i distincions, dues vegades amb el premi FELIX del Canadà, pel millor CD clàssic de l’any. Recentment Pioneer Classics del Japó va editar un DVD “Recital Alvaro Pierri“ amb música espanyola i sud-americana, i  Deutsche Grammophon ha reeditat un DVD amb Astor Piazzolla i la Filharmònica de Colònia.

És també un pedagog internacionalment reconegut. Ha ensenyat en la „Universitat Federal de Santa Maria“, el Brasil, en la “McGill University“ i la „Université du Québec à Montréal“, en Canada. En 2002 va anar nomenat Professor Titular de la prestigiosa Acadèmia de Viena – “Universität für Musik und darstellende Kunst Wien“. Alvaro Pierri ofereix masterclasses en festivals com “Nova York Manhattan Masters“, “Guitar Foundation of America“, “Sommerakademie Mozarteum“ de Salzburg, Classes Magistrals a Viena, Sao Paulo, Tòquio, Osaka, Hong Kong, Seoul, Xangai, etc.

Va néixer a Montevideo, l’Uruguai, en una família de músics. Dotat d’un talent excepcional, des de d’hora rep nombrosos premis i recompenses a Amèrica i a Europa. Va estudiar amb la seva tia Olga Pierri, Abel Carlevaro i el compositor Guido Santorsola.

En reconeixement al seu brillant talent i carrera internacional i a la seva intensiva activitat i permanent contribució a la cultura i al món de la música, al febrer 2008 va rebre el títol de “Ciutadà Il·lustre“ de la ciutat de Montevideo, la seva ciutat natal.