Carregant Esdeveniments

FESTIVAL CONTEMPORÁNEO, FESTIVAL CONTEMPORANI

ASUN NOALES

25 setembre, 2022 / 20:00h.

Preu: Gratuït

“10 Sonets”

Dirección artística: Asun Noales

Coreografía: Asun Noales en colaboración amb Sebastián Rowinsky
Intérpretes: Asun Noales i Sebastián Rowinsky

Música: Juan Sebastian Bach interpretada per Antonio Ballester al violoncello.


Programa:

Les Obres Musicals del Compositor Johan Sebastian Bach (1685-1750)

– Suite n2 BWV 1008 per a violoncello solo en  re menor

– Prelude


– Suite n3 BWV 1009 per a violoncello solo en

– Sarabande


– Suite n1 BWV 1007 per a violoncello solo en

– Menuet I & II


– Suite n3 BWV 1009 per a violoncello solo en

– Bourrée II


– Suite n2 BWV 1008 per a violoncello solo en

– Sarabande


– Suite n5 BWV 1011 per a violoncello solo en

– Sarabande


– Suite n1 BWV 1007 per a violoncello solo en

– Prelude

 

Veuen of: Manolo Antón Tonda

Estudi d’Enregistrament: Eurotrack

Fotografia. Germán Antón
Video: Laura Anton i Beatrice D ́Amelio

Edició: Germán Antón

Duración: 45 minuts Tots els públics


SINOPSI

10 SONETS és una intervenció ballada interpretada per dos ballarins i un músic entorn dels sonets de Garcilaso de la Vega.

Per a Garcilaso, una dels seus temes preferits són els sentiments d’absència, el conflicte entre raó i passió, el pas del temps i el cant d’una naturalesa idíl·lica que serveix de contrast als adolorits sentiments del poeta. Creu en un trasmundo que no és el religiós cristià, sinó el pagà.

Els sonets que hem triat són sonets grans, profunds, eterns, humans i divins. És un exercici arriscat buscar-li el moviment al poeta, i l’hem trobat, a través de deu “Garcilasos”, deu paisatges i escenes ballades, ajunte les seues paraules en veu en of i les composicions de Juan Sebastián Bach.

Asun Noales. Ballarina, Coreògrafa, pedagoga i directora de la Companyia OtraDanza. Després d’estudiar en el Institut del Teatre de Barcelona es Llicència en coreografia i interpretació i completa la seua formació en el Centre Coreogràfic de Montpeller. Forma part de Companyies com el BCB Tanzforum Köln, Companyia Mudances, Companyia Vicente Sáez o Els Petits Endroits du Corps.
El seu salt a la coreografia va arribar amb diversos guardons en Certamenes coreogràfics com el Certamen Coreogràfic Internacional Burgos Nova York o el Certamen Masdanza Maspalomas.
En 2007 fonga la companyia OtraDanza, amb la qual ha estrenat més d’una trentena de peces. Rep varis remios per les seues creacions, Premi de les Arts Escéncicas de la Generalitat Valenciana a Millor direcció coreogràfica per “Llebeig”, a Millor espectacle de dansa per “Terra”, a Millor Direcció Coreogràfica i millor espectacle de dansa per “Back”. Premie Abril a millor intèrpret femenina de dansa. Premi Il·licitans a l’Onda en la categoria d’Art. Premi a una artista convidada en el Festival SoloDos en dansa Barva / Costa Rica. Premi Estruch a Millor Producció de Dansa per “Clandestí”. Medalla d’Honor a les Arts Escèniques concedida per l’Ateneu d’Alacant. Dàtil d ́Or concedit per l’Associació d’Informadors d’Elx, Medalla d’Honor del Bimilenari concedida per l’Ajuntament d’Elx.
Crea espectacles per a altres Companyies com: Lluna Negra Danse Theater (Chicago), Rigolo Nouvelle Circ (St. Gallen), Take Danse Company (NY), Una Dansa Jove (Costa Rica), Giesen Tanzcompagnien (Alemanya).

Sebastián Rowinsky. Nascut a Veneçuela. Inicia la seua formació a l’escola de la companyia de dansa Dansa hui. Convidat a formar part regular de l’elenc en les seues presentacions i gires per Veneçuela i altres Paises de Llatinoamèrica, així com també per Amèrica del Nord i Europa. Viatja a Nova York on guanya beques per a estudiar en Alvin Ailey American Danse Center i Limon Institute. En NY té l’oportunitat de treballar en diferents projectes sota la direcció de Stephen Petronio, Kirstie Simson, Colin Connor i David Dorfman. A mitjan 1999 és convidat a treballar a Europa en una coproducció de la compañia Limon (USA) i la companyia Flamencs en Route (Suïssa). Des de llavors decideix residir Europa. És l’any 2000 quan ve a Espanya a treballar amb la Companyia Transit dirigida per María Rovira i la Companyia Metres de Ramón Oller. A més treballa com a ballarí convidat en diferents produccions del teatre Liceu de Barcelona. En 2001 treballa a la ciutat de Basel sota la direcció de Joachim Schlömer amb el qual continua fent produccions fins a 2008 a Alemanya, Suïssa i USA. L’any 2002 és convidat com a ballarí solista i ajudant de coreografia en el Ballet Teresa Carreño de Caracas en les produccions de “Zona Desconeguda”(Luz Urdaneta) “Trencanous”(Vicente Nebrada). Aqueix mateix any funda al costat d’altres coreògrafs Cinqué Moviment Coreogràfic, col·lectiu de creació i propostes amb la qual gira per diferents ciutats de Veneçuela. En 2003 torna a Suïssa sota la direcció de Philipp Egli en la Tanzcompany St. Gallen, amb el porta acabe diferents produccions fins a l’any 2011. En 2006 és contractat durant 3 anys com a ballarí-coreògraf en el Stadt- theater de Freiburg (Alemanya) on participa en creacions de Joachim Schlömer,Eun Em Ahn, Graham Smith, Maya Lipsker, ClintLutes, Grayson Millwood i Gavin Webber.Al llarg d’aquests anys va col·laborar amb David Zambrano i va ser el seu assistent en diversos seminaris de Flying Low a Barcelona, Sevilla, Paris i Caracas. Des de l’any 2011 és membre de la companyia OtraDanza sota la direcció de la coreògrafa Asun Noales.

Antonio Ballester Corbí, violoncello.
Va començar els seus estudis musicals amb el seu pare, el pianista Antonio José Ballester i el violoncello amb els professors Francisco Pastor i Claudio Soriano.
Obté els títols de Professor Superior de Violoncello i de Música de Cambra en el Conservatori Superior d’Alacant amb Francisco Pastor, i el títol de Màster en Violoncello (Música de Cambra) en Codarts (Rotterdam) amb el mestre Herre Jan Stegenga (alumne de P. Tortelier). Ha rebut classes de nombrosos mestres violoncellístas entre ells Radu Aldulescu, Lluís Claret, Marc Friedhoff, també del quartet Brodsky, el Daniel Quartet, Imhre Roman o Henk Guitart, entre molts altres… Ha oferit recitals i concerts com a solista, i com a component i col·laborador en diversos grups de cambra i orquestres, a Espanya, Itàlia, França i Holanda.
La seua experiència docent s’inicia en 1997, havent treballat com a professor de violoncello en els conservatoris de Catarroja, Elx, Albacete, el Conservatori “José Tomàs” d’Alacant i en el Conservatori Superior de Música de Castelló. Actualment és professor de violoncello en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.

 


Entrada lliure, mitjançant invitació.

🔵 Reserva la teua entrada enviant un correu amb el teu nom i cognoms i les persones que assistiran al concert a:

  • protocolo.adda@diputacionalicante.es
  • Aforament limitat, màx. 2 entrades/persona.Les entrades es confirmaran i entregaran una setmana abans del concert.
  • Obertura de portes 1 hora abans del concert.
  • Recomanable l’ús de màscara.
  • Comptem amb el certificat de Qualitat Turística per la gestió de mesures de seguretat contra la propagació del COVID