Carregant Esdeveniments

ADDA JOVEN, NUESTRAS BANDAS Y ORQUESTAS

CONSERVATORI ÓSCAR ESPLÁ. Concert de professors del CSMA

4 juliol, 2022 / 20:00h.

Preu: Gratuït

I CURS INTERNACIONAL D’ESTIU

VIRGINIA TECH UNIVERSITY (els EUA) & CONSERVATORI SUPERIOR DE MÚSICA “OSCAR ESPLÁ”

Concert de Professors.


I   

REBECCA CLARKE (1886-1979). Irish Folk Songs                                                                                                                                               

I know where I’m going

Ballynure

Brian Thorsett, tenor

John Irrera, violí

 

DANIEL LEVITAN (1953). Duo for Violin and Marimba                                                                                                                   

  John Irrera, violí

Annie Stevens, marimba

 

STACY GARROP (1969). The Solitude of Stars                                                                                                                    

Brian Thorsett, tenor

Annie Stevens, marimba

 

IVAN TREVINO  (1983). Rockeros                                                                                                                                          

Juan Luis Nicolau, guitar

John Irrera, violí

Annie Stevens, marimba


II

EDGAR GIRTAIN (1988). Appalachian Folk Songs      

Good Morning, My Pretty Little Miss

Barbara Allen

The Rocky Mountain Top 

Brian Thorsett, tenor

John Irrera, violí

 

MARCUS NORRIS (1991). The Land Makes her Own Artists                                                                                               

Solo violí

Solo vibraphone

Vibraphone and Violin Duo

Annie Stevens, marimba

John Irrera, violí

 

RAMON GARCIA I SOLER(1971). Sivana                                                                                                                                       

Juan Luis Nicolau, guitar

John Irrera, violí

Annie Stevens, marimba


JOHN IRRERA, violí

Elogiat pel Santa Barbara Daily Sound per les seues interpretacions “commovedores” i “hipnòtiques” i per la revista Fanfare per la seua “impecable precisió”, el violinista John Irrera està florint com a solista, músic de cambra, músic orquestral i pedagog. El debut de John en el Carnegie Hall va ser elogiat com una “actuació fascinant i dinàmica” per Nova York Concert Review, i Fanfare Magazine sobre el seu recent llançament en Centaur Rècords: “Els Irrera són impressionants. John ofereix una part de violí singular, sovint exigent, amb una delicadesa subtil, sense sacrificar el sentit de la línia musical”. Les actuacions de John s’han escoltat en tres continents i en sales de concerts com Lincoln Center, Carnegie Hall, Spivey Hall i Eastman Theatre. John ha actuat amb la New World Symphony sota la direcció de Michael Tilson Thomas i Thomas Adès, amb la nominada als Grammy Metropolis Ensemble sota la batuta del compositor Tan Dun, i amb la Charleston Symphony. Actualment, actua amb regularitat en posicions principals amb la Roanoke Symphony Orchestra. John està titulat per la Eastman School of Music, on va obtindre el seu Doctorat, després d’haver estudiat amb Zvi Zeitlin i Federico Agostini. Ha presentat conferències, actuacions i presentacions en nombroses universitats i conferències nacionals a través dels Estats Units, i té múltiples enregistraments en el segell discogràfic Centaur. Actualment, és professor assistent de violí en la Universitat Virginia Tech i està en la llista d’artistes de Parker Artists Management.

ANNIE STEVENS, percussió

Annie Stevens, una activa solista tant amb orquestra com en música de cambra als Estats Units i internacionalment, és Professora Associada de percussió en la Universitat Virginia Tech en Blacksburg, Virginia. Com a membre de Fuita Tingues des de 2012, el duo ha actuat i donat conferències en més de 35 universitats dels EUA, en quatre conferències internacionals, i va aparéixer en “Performance Today with Fred Childs” de National Public Ràdio. Com a defensora dels nous solos de percussió i la música de cambra, Annie ha pres part en l’encàrrec de més de 45 obres noves per a percussió. Ha aparegut en presentacions en la Conferència Internacional de Música per Computador, la Societat de Música Electroacústica dels EUA , Escola de Música Eastman, Steinmetz Hall a Orlando i la Fundació Barnes a Filadèlfia. Ha actuat amb l’Orquestra Filharmònica de Nàpols (FL), va ser membre convidat de Banff Evolution Ensemble al Canadà i actualment és la timbalera principal de la Simfònica de Roanoke, reconeguda com “impecablement receptiva” pel Roanoke Times. Pot ser escoltada en els àlbums Our Favourite Things (Ravello Rècords) i Colors of a Groove amb Fuita Tingues, i Blue Earth County amb el Kelly Rossum Quartet.

BRIAN THORSETT, cant

Aclamat com “un tenor sorprenentment dotat, amb una veu impecable i profundament commovedora” (sfmusicjournal.com), el tenor Brian Thorsett sobreïx en òpera, oratori i recital a tot el món. Des que va pujar a l’escenari, Brian ha sigut vist i escoltat en més de 100 diversos papers operístics, que van des de Monteverdi a Britten, de tornada a Rameau, i de nou a obres compostes específicament per al seu talent. Com a cantant de concert fomenta un repertori estilísticament diversificat de més de 300 obres, que l’han portat a sales de concerts als EUA i Europa. Com a àvid recitalista, Brian està estretament associat amb l’expansió del gènere de cambra vocal i ha estat involucrat en estrenes i encàrrecs de Ian Venables, Hilary Tann, David Conte, Gordon Getty, Christopher Stark i Shinji Eshima, entre molts altres. La seua dedicació a aquest projecte ha donat com a resultat més de 200 obres noves en els últims 10 anys, quasi totes les quals han sigut publicades i interpretades per artistes de renom a través del globus. Brian també pot ser escoltat en enregistraments, anuncis comercials i pel·lícules, com la veu de la Biblioteca de Soundtron en Voice of Rapture: Tenor. Entre els seus enregistraments en CD/Digital es troben cicles de cançons de David Conte (Everyone Sang), un àlbum de cicles de cançons orquestrals per a tenor (Cote, Stilvwell i Choate) en Arsis, Barbara Allen de Scott Gendel, un àlbum de música de cambra vocal amb October Sky, Rapture and Regret de Daron Hagen i un àlbum de Nadal amb New Trinity Baroque. Els llançaments futurs inclouen cicles de cançons orquestrals estatunidenques modernes per a tenor (Arsis 2021) i un àlbum de música de cambra vocal compost específicament per a ell (2022). Es va graduar pels San Francisco Opera’s Merola Program, Glimmerglass Opera’s Young American Artist Program, American Bach Soloists’ Academy, el Britten-Pears Young Artist Programme en Aldeburgh, Anglaterra, i va passar dos estius en la Music Academy of the West. Brian és actualment Professor Associat de Veu en la School of Performing Arts de la Universitat Virginia Tech, on els seus estudiants continuen fent importants programes de postgrau i capacitació, estrena d’obres noves de compositors de renom, cant a Broadway, producció de premis, àlbums de hip-hop i treballar com a investigadors a la Casa Blanca www.brianthorsett.com

JUAN LUIS NICOLAU, guitarra (col·laborador en el concert)

Inicia els estudis de guitarra a Muro d’Alcoi amb els mestres Toru Kannari i Yukiharu Inoue, per a acabar la carrera de la mà del mestre José Tomás en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant. Ha assistit a cursos internacionals impartits per guitarristes de prestigi internacional com David Rusell, Roberto Aussel, José Luis González o Iván Rijos, entre altres. Ha realitzat diverses gires amb l’Orquestra Simfònica d’Alacant interpretant com a solista el Concert d’Aranjuez. En 2016 realitza amb aquesta Orquestra l’estrena absoluta de la versió per a orquestra simfònica de Estàncies a la Serra Mariola, concert per a guitarra que va ser reconegut amb la Medalla d’Or de composició en els Global Music Awards (Califòrnia). En 2018 ho estrena als Estats Units amb la Roanoke Symphony Orchestra.

Entre els diversos premis que ha obtingut, cal destacar:

-Premi Extraordinari de Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.

-Premi d’Interpretació de la “Societat de Concerts d’Alacant”.

-Premi al millor intèrpret de la Comunitat Valenciana en el Certamen Internacional de Guitarra “Francisco Tárrega” de Benicàssim

-Primer Premi en el Concurs Nacional de Guitarra “Francisco Tárrega” per a joves.

-Primer Premi en el Concurs “Ciutat d’Elx”

-Premi al millor intèrpret de la Comunitat Valenciana en el Certamen Internacional de Guitarra “Luis Milà-Vila” de L’Olleria.

Juan Luis Nicolau és Catedràtic (en excedència) de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant, de la qual ha sigut Degà, i des de 2017 és Catedràtic en la Universitat Virginia Tech als Estats Units.

 


Entrada lliure, mitjançant invitació.

Reserva la teua entrada enviant un correu amb el teu nom i cognoms i les persones que assistiran al concert a:

  • protocolo.adda@diputacionalicante.es
  • Aforament limitat, màx. 2 entrades/persona.Les entrades es confirmaran i entregaran una setmana abans del concert.
  • Obertura de portes 1 hora abans del concert.
  • Recomanable l’ús de mascareta.
  • Comptem amb el certificat de Qualitat Turística per la gestió de mesures de seguretat contra la propagació del COVID.