Carregant Esdeveniments

ALTRES MÚSIQUES, OTRAS MÚSICAS

ESPECTACLE HOMENATGE A MIGUEL HERNÁNDEZ

29 desembre, 2021 / 20:00h.

Comprar

“MIGUEL”

Grupo Lux Aeterna & Camerata Universal Music

Susanna Vardanyan (soprano)

Marta Bascuñana (actriu)

Rafael Lozano (Director musical, compositor i saxofonista)

Rafael Bascuñana (Director d’escena)

Paco Sáez (Il·lustrador)


Amb motiu del 75 aniversari de la mort Miguel Hernández, el mes d’octubre passat de 2017 es va rendir un homenatge al poeta en la Spanish Benevolent Society de Nova York. La nostra contribució a l’esdeveniment va consistir en la creació d’obres pertanyents a diferents manifestacions artístiques, totes elles arrelades en l’obra del poeta d’Orihuela (poesia, música simfònica i cinema), fent que es complementaren, per a aconseguir així presentar una perspectiva àmplia de la seua vida i la seua obra aprofitant les possibilitats artístiques inherents a aquesta. A aquest efecte es va fusionar en un únic espectacle la música composta per Rafael Lozano, la recitació de poemes de Miguel Hernández -i d’altres inspirats en la seua obra- per part de Marta Bascuñana i la realització d’un curtmetratge dirigit per Rafael Bascuñana, que posa en relació la vida i l’obra de l’autor del Cancioner i romancer d’absències amb la seua ciutat natal. En vista del bon acolliment del treball a Nova York hem reformulat aquest acte i creat un espectacle multicultural seleccionant molt acuradament poemes i cançons, afegint la dramatització dels records de la seua esposa Josefina Manresa, de manera que també el teatre passe a formes part del projecte. Es tracta doncs d’un espectacle original i nou, que, tal vegada, només creadors íntimament units i arrelats amb Orihuela com són els promotors de l’esdeveniment puguen dur a terme.


1. Presentació de l’acte

2. Projecció del poema visual “Missatger de l’alba”, Marta Bascuñana interpreta una triava dedicada al poeta oriolà ( idèntica formalment a la dedicada per aquest a Ramón Sijé) acompanyada de la música de Rafael Lozano i amb text i imatges de Rafael Bascuñana.

3. Concert del Grup Lux Aeterna & Camerata Universal Music i recital poètic, amb la presentació de l’estrena mundial del nou àlbum: “Deixeu-me l’Esperança”, inspirat en l’obra del poeta d’Orihuela, amb recitació de Marta Bascuñana i la veu de la soprano Susana Vardanyan amb música i direcció de Rafael Lozano.

4. Projecció del curtmetratge “Tornaràs al meu hort i a la meua figuera, passió per un poeta” estrenat el 24 octubre de 2017 a Nova York.

5. Escenificació de l’actriu Marta Bascuñana de diversos monòlegs inspirats en l’obra “Records de la vídua de Miguel Hernández”.


Programa:

– Dejadme la esperanza

– Vientos del pueblo me llevan

– Todo está lleno de ti

– El niño yuntero – Lamento

– Menos tu vientre

– Cerca del agua te quiero llevar

– Vals de los enamorados

– Las abarcas desiertas

– La guerra, madre

 

Direcció musical: Rafael Lozano