Carregant Esdeveniments

OTRAS MÚSICAS

LOSS AND LOVE. Josu de Solaun & Adolfo Gutiérrez

20 abril / 20:00h.

Comprar

PROGRAMA:

ROBERT SCHUMANN (1810-1856)
Adagio and Allegro, Op. 70 (1849)
01. I. Adagio
02. II. Allegro

Fantasiestücke, Op. 73 (1849)
03. I. Zart und mit Ausdruck
04. II. Lebhaft, leicht
05. III. Rasch und mit Feuer

Fünf Stücke im Volkston, Op. 102 (1849)
06.
I. Mit Humor (‘Vanitas vanitatum’)
07. II. Langsam
08. III. Nicht schnell, mit viel Ton zu spielen
09. IV. Nicht zu rasch
10. V. Stark und markiert

FRANZ SCHUBERT (1797-1828)
Arpeggione Sonata in A minor, D. 821 (1824)
11.
I. Allegro moderato
12. II. Adagio
13. III. Allegretto


Josu de Solaun
pianista

Josu De Solaun ha sigut aclamat per la premsa internacional pel seu “sentit poètic del so, audaç visió artística i brillants habilitats virtuoses, enterament al servei de l’obres que interpreta” (Nikolaus Frey, Fuldaer Zeitung). És un pianista-compositor extraordinàriament prolífic que actua en moltes de les sales més prestigioses del món com a solista de concerts amb orquestres, músic de cambra, recitalista i improvisador i compositor. També és un poeta publicat.

La temporada 2020-2021 va comptar amb el seu concert-debut d’improvisació lliure al piano, panDEMiCity, a l’Auditori Ciutat de Lleó, al març del 2021 – gravat en viu per al seu llançament al juliol de 2021 -, així com actuacions com a solista amb orquestres a Espanya, República Txeca i Romania. En 2021, també va rebre el prestigiós premi ICMA (International Classical Music Awards) pel seu enregistrament de Sonates per a violí i piano franceses amb la violinista Franziska Pietsch (“Fantasque”). El seu últim àlbum en solitari d’obres de Brahms i Schumann per al segell IBS Classical – “Digressions” – ha collit excel·lents crítiques. Aquest estiu gravarà tant els Concerts per a piano i orquestra de Franz Liszt, com la seua Totentanz, amb la Filharmònica Nacional de Moràvia, a la República Txeca.

Guanyador del Primer Premi del XIII Concurs Internacional de Piano George Enescu, Bucarest (també guanyat pels llegendaris pianistes Radu Lupu i Elisabeth Leonskaja), el XV Concurs Internacional de Piano José Iturbi i el Primer Concurs de Piano de la Unió Europea. El pianista hispanoamericà Josu De Solaun ha sigut convidat a actuar en distingides sales de concerts de tot el món, incloent a l’Ateneu Romanés de Bucarest, el Teatre La Fenice de Venècia, el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, el Kennedy Center de Washington, Carnegie Hall i Metropolitan Opera de Nova York, Southbank Centre de Londres, Ix-li Cortot de París, Schumann Haus de Leipzig, Novell Hall a Taipei, la Sala Silvestre Revoltes de la Ciutat de Mèxic, el Palau Nostitz de Praga, l’Acadèmia d’Espanya a Roma, el Festival Internacional de Música de Menton i totes les principals ciutats d’Espanya.

És l’únic pianista d’Espanya a guanyar els concursos Enescu i Iturbi en les seues respectives històries, i recentment va ser convidat a una recepció privada amb els Reis d’Espanya en el Palau Real després de guanyar el cobejat premi de Bucarest. En 2019, Klaus Iohannis, president de Romania, li va atorgar el títol d’Oficial de Mèrit Cultural, una condecoració estatal.

La pròxima temporada comptarà amb l’estrena del seu propi concert per a piano i orquestra i llançaments de nous enregistraments de Sonates i Trios d’Haydn,  música de cambra de Enescu, a més d’un disc de música txeca per a piano i un enregistrament d’improvisació lliure al costat del saxofonista Josep Lluis Galiana.

 Adolfo GUTIÉRREZ ARENAS

violonchelo

Nascut a Munic, va començar allí estudis de piano i de violoncel a Espanya als 14 anys. Entre els seus mestres destaquen Elías Arizcuren, Lluis Claret, Gary Hoffman i Bernard Greenhouse.

Premi Ravel 2002, ha actuat en Schleswig Holstein, Ravinia, Pals Verds Festival, Holland Music Sessions, Festival Mendelssohn en la Gewandhaus de Leipzig, Nova York, Boston, Dallas, Sant Diego i Los Angeles.

En 2010 va debutar amb la Simfònica de Londres; posteriorment amb la Royal Philharmonic Orchestra i Dutoit, Orquestra Nacional d’Espanya i Ton Koopman, Gewandhaus i Chailly, Simfònica de Mont-real i Nagano, Filharmònica de Londres i Jurowski, O.N.E. i Penderecki, Simfònica de Fort Worth i Harth-Bedoya, Simfònica de Sarasota i Anu Tali i Simfònica de Colòmbia; així mateix, ha col·laborat amb directors com Edward Gardner, José Ramón Encinar, Pablo González, Ros-Marbà, Tilson Thomas, Roberto Minczuk, Arturo Diemecke, Eduard Schmieder i Friedrich Haider.

Aquesta temporada ha tornat a Alemanya per a oferir diversos recitals, a més de debutar amb la Robert-Schumann-Philharmonie Chemnitz i el director Guillermo García Calvo.

Entusiasta músic de càmera, entre els seus últims companys d’escena es troben el Quàntum Ensemble, Alissa Margulis, Christopher Park, Gilles Vonsattel i Josu de Solaun, al costat del qual acaba de gravar un disc amb obres de Schubert i Schumann.

Adolfo toca un violoncel Francesco Ruggieri (Cremona, 1673).