Carregant Esdeveniments

LA GUITARRA

PAUL O’DETTE.Llaüt barroc

12 febrer, 2022 / 20:00h.

Comprar

J.S. Bach i el llaüt

Johann Sebastian Bach* (1685-1750)

Pièces pour la Luth à Monsieur Schouster (BWV 995) Prelude—Très Vite

Allemande

Courante

Sarabande

Gavotte I & II en Rondeaux

Gigue

Sylvius Leopold Weiss (1686-1750) 

Sonata in D minor, SW 35

Allemande: Adagio 

Courante

Paysanne

Sarabande

Menuet

Allegro

Johann Sebastian Bach*

Sonata in G minor, BWV 1001

Adagio

Fuga – Allegro

Siciliana

Presto

* Transcripción: Paul O’Dette

Llaüt barroc de 13 ordres d’Andrew Rutherford, New York, 2002 segons el model de Sebastian Schelle (1727)


Paul O’Dette, llaüt barroc

Paul O’Dette ha sigut descrit com “el cas més clar d’un geni tocant el seu instrument” (Toronto Globe and Mail). Una de les figures més influents en el seu camp, O’Dette ha ajudat a definir els fonaments tècnics i estilístics per als intèrprets de música antiga del segle XXI. En aquest recorregut, ha contribuït a inculcar en els intèrprets la importància de formar-se com a bons instrumentistes i combinar la interpretació històrica, la precisió amb l’idioma i l’ambició en l’expressió personal. Ha tocat en els Festivals Internacionals més prestigiosos com ara Boston, Viena, Londres, París, Amsterdam, Berlín, Munic, Praga, Milà, Florència, Ginebra, Madrid, Barcelona, Tòquio, Moscou, Sant Petersburg, Buenos Aires, Montevideo, Melbourne, Adelaide, Los Angeles, Vancouver, Berkeley, Bath, Montpeller, Utrecht, Bruges, Anvers, Bremen, Dresden, Innsbruck, Tenerife, Copenhaguen, Oslo, Còrdova, etc. Encara que és més conegut per les seues interpretacions solistes de llaüt, manté una activitat internacional interessant i participa en ensembles liderats per solistes d’altres instruments. És membre de l’aclamat conjunt de continu Tragicomèdia.

Ha fet més de 130 gravacions, i ha rebut cinc nominacions per als Grammy i nombrosos premis internacionals. The Complete Lute Music of John Dowland va ser guardonat amb el prestigiós Diapason D’Or de l’année, The Royal Lewters va rebre el Diapason D’Or, el Choc du Monde de la Musique, 5 estreles en Goldberg i va entrar en el Top-10 de ClassicsToday.com. The Bacheler’s Delight: Lute Music of Daniel Bacheler va ser nominat per a un Grammy l’any 2006 com “la millor gravació instrumental solista”. 

Activo director d’òperes barroques. La gravació d’Ariadne va ser nominada als Grammy com “la millor gravació d’òpera de l’any 2005”, Thésée va ser nominada en la mateixa categoria el 2007 i Psyché el 2008. 

Àvid investigador, ha treballat extensament en les fonts d’interpretació de la música italiana i anglesa del segle XVII, tant en la música per a llaüt com el continu. Ha publicat nombrosos articles sobre temes de la pràctica interpretativa històrica i és coautor de l’entrada Dowland en el diccionari Grove de la música i els músics. Ha sigut guardonat amb el Guerriero di Capestrano pel seu treball en la música de Marco dall’Aquila.

És professor de llaüt i director d’Early Music at the Eastman School of Music i director artístic del Boston Early Music Festival.