Carregant Esdeveniments

FESTIVAL CONTEMPORÁNEO, FESTIVAL CONTEMPORANI

RICARDO DESCALZO. “Loops & Gooves & Techno”

18 setembre, 2022 / 20:00h.

Preu: Gratuït

Programa:

John Adams, China gates 1977

Michael Cutting, Inner 2019 piano,magnetófono i pedal de loop

Roberto Sierra, Álbum de la Juventud 2020

Minas Borboudakis, Modular Loops 2011 (piano y sampler)

Frank Lyons, Tease  2008  pianoi electrónica en viu (Mara Descalzo, electrónica)

Juan J. Ochoa, In progress 2020 piano i loops

Chick Corea, Children’s songs (selecció) 1971-1984


El projecte “Loops&Grooves&Techno” de Ricardo Descalzo s’estructura al voltant de diferents obres que s’inspiren en la cultura popular o que utilitzen la tecnología de formes inspiradores i sorprenents. El programa s’inicia amb “la Xina Gates” de John Adams que s’ha convertit en una de les peces dt.́s populars del repertori contemporáneo per a piano. Obra essencial del minimalisme, aquestá basada en una estructura predefinida en forma d’espill i una constant interacción entre patrons en totes dues mans que mai coincideixen.

El món de Michael Cutting és ónico en el panorama de la música contemporánea. Amb formación clásica i influències de la música electrónica experimental, utilitza el piano al costat d’un magnetófono i un pedal de loops per a ficar-nos en un món sonor absorbent, decadent i extático.

L’Álbum de la Joventut de Roberto Sierra, compositor puertorriqueño amb una producción pianística immensa, és una colección de peces pensades en els pianistes dt.́s jóvenes, amb una gran varietat d’influències i est́ticas contrastants. La tonalitat no aquestá aquí prohibida, tampoc els ritmes llatins.

L’obra de Mines Borboudakis “Modular Loops” planteja una concepción de la forma molt diferent de la qual estem acostumats. Les possibilitats d’aquesta obra són múltiples i fascinants. La versión que sonará hui presenta a un sol intérprete al comandament de dos materials que s’entremesclen de manera espontánea: una part pianística tradicional i una altra pregrabada que maneja el pianista des d’un sampler. Frank Lyons va compondre la seua obra Tease per a un pianista i un intérprete en control de la part electrónica. Aquest segon intérprete captura i modifica en temps real el so del piano ampliant les seues possibilitats acústicas amb un ventall de sons i efectes provinents de la música electrónica. Juan J. Ochoa ha compost una pequeña peça on el intérprete utilitza pedals de loop per a recrear una atmósfera techno utilitzant recursos de la música experimental. “In Progress” es llancé en format videográfico i ha rebut el premi “Juke Boxx New Music Award” de la Fundación Kaske. Les peces que Chick Corea escribió durant els añus 70 i 80 per a niñus es troben entre les contribucions dt.́s significatives de creadors de jazz per a intérpretes clásicos. Un regal per als jóvenes en record d’un dels grans que ens deixé el año passat.


Entrada lliure, mitjançant invitació.

Reserva la teua entrada enviant un correu amb el teu nom i cognoms i les persones que assistiran al concert a:

  • adda@diputacionalicante.es
  • Aforament limitat, màx. 2 entrades/persona.Les entrades es confirmaran i entregaran una setmana abans del concert.
  • Obertura de portes 1 hora abans del concert.
  • Recomanable l’ús de màscara.
  • Comptem amb el certificat de Qualitat Turística per la gestió de mesures de seguretat contra la propagació del COVID