Carregant Esdeveniments

FIJAZZ, VERANO 2022

“Rumb a Cuba, la música de Chico & Rita” SEDAJAZZ BIG BAND. 30 Aniversari

23 juliol, 2022 / 21:00h.

Con más de 100 fotogramas de la película de Javier Mariscal y Fernando Trueba “Chico & Rita”.

Comprar

Perico Sambeat_Saxo Alt.
Alexey Lliǵn_Saxo Alt.
Jesús Santandreu_Saxo Tenor.
Vicente Macián_Saxo Tenor.
David Pastor_Trompeta
Voro Garcia_Trompeta
Pepe Zaragoza_Trompeta
Raúl Garcia_Trompeta
Paco Soler _Trombón
Vicent Perez _Trombén
Kako Rubio_Trombón
Vicent Lloret _Trombén sota
Kontxi Lorente_Piano
Miquel Casany_Guitarra
Julio Fuster_Contrabaix
Felip Santandreu_Bateria
Carlos Llidó_Congas
Arahi Martinez_Voz
Fco Angel Blanco “Latino”_Saxo Baríto, Flauta i Dirección

La Big band és el vaixell almirall del col·lectiu de músicos de Sedajazz i una de les dt.́s veteranes i prestigioses formacions del país. Compta amb una plantilla titular de músicos de reconegut prestigi internacional. Sedajazz celebra tres décadas de creación musical independent mantenint el dinamisme i la força del primer vaig donaŕa.

Des del seu fundación en 1991 la Sedajazz Big band ha realitzat dt.́s de 800 actuacions en auditoris i festivals internacionals, compta amb huit treballs discográficos: “Three Deuces”, “De sentir llatí”, el reeixit “Muñequita Linda”, “Horn Flakes”, “L’ Emigrant” amb Albert Sanz, “Compendium” de Jesús Santandreu i “Sinergia” amb Valmuz. Próximamente saldrá el seu nou treball discográfico “Sedajazz Big band amb Solé Giménez” gravat en directe en el Teatre principal de València al desembre de 2021.

Rumb a Cuba, la música de Chico & Rita ofereix un bell espectácul en el qual la música vocal conduïda per la cantant Arahí Martínez i la instrumental es troben en perfecte equilibri i rescaten temes de la memòria col·lectiva reinterpretats en clau de Latín jazz i música cubana. Una cura i emotiu repertori que integra tútulos del cancioner Llatí com a Corriol tropical, Siboney, Nosaltres, Sabor a mí, Dues gardènies, Paren pa pa, Manisero, Amb tu en la distància, Muñequita bufona, … i standarts del Latin jazz com Tin tin deo, Llard, la Batanga, Daiquiri, Cubauza … Els arranjaments i orquestracions són originals de Bebo Valdés, Dizzy Gillespie, Jesús Santandreu, Perico Sambeat, Mike P. Mossman i Llatí Blanc

La cantant Arahí Martínez Procedeix d’una família de músicos i comenzó la seua carrera en la seua Cuba natal a l’edat de 4 añus. Amb una marxa artística solguda per la seua formación i molt dilatada ha compartit escenari amb les principals orquestres de salsa rebent el primer premi del “Festival de la Canción del caribe”” atorgat per músico Chucho Valdés.

En el año 2010 formé part de l’álbum i documental, nominat als premis GRAMMY, “100 Sons Cubans” de la discográfica J&N Rècords de Miami (Florida). En el año 2015 grava el tema del seu composición “Busque un Home” amb el grup Cuban Beats All Stars. Recentment ha acabat el seu segon disc “Manaké”. La producción i els arranjaments musicals han sigut a càrrec Manuel Machado.