Carregant Esdeveniments

FIJAZZ, VERANO 2022

“Supertrío” DANIEL CASARES & JORGE PARDO feat CUCA ROSETA

18 juliol, 2022 / 21:00h.

Fusión de flamenco, jazz y sonidos lusos.

Comprar

El flautista i saxofonista Jorge Pardo, en aquell temps Premi Nacional de les Músiques Actuals i Millor Músic Europeu per l’Acadèmia Francesa de Jazz, i el concertista de guitarra Daniel Casares, que compta amb el Premi Nacional de Guitarra (l’Hospitalet de Llobregat) i el Premi Nacional de Guitarra “Bordó Miner”, entre altres reconeixements, mostraran el seu art i follet en una fluida fusió de flamenc i jazz a base de vents i cordes.

Els assistents seran testimonis i còmplices ideals d’una fusió entre dues titanes artístics amb una visió heterodoxa i universal del flamenc, com a gènere obert a l’experimentació i fusió amb altres estils, sense perdre l’essència i el sentiment d’aquest. Bona prova d’això és la figura del madrileny Jorge Pardo, més que un mestre, un alquimista del so. Flautista i saxofonista és una institució musical capaç d’embolicar al jazz en el flamenc i viceversa. Transita en una frontera que obri nous camins trencant guions preestablits. Ho va fer quan va gravar amb Camarón La Llegenda del Temps, un va treballar icònic que va vincular per sempre la flauta i el saxo al flamenc més arriscat.

El malagueny Daniel Casares és un dels guitarristes flamencs amb major projecció internacional del moment. Virtuosisme tècnic i domini del compàs amb una formació clàssica que no defuig dels horitzons més revolucionaris com Paco de Lucía i Camarón de La Isla. La seua capacitat per a trobar llaços d’unió amb altres estils li han permés col·laborar amb artistes internacionals del calat d’amb artistes internacionals de l’envergadura de Cecilia Bartoli, Loreena McKennitt, Toquinho, Dulce Pontes, Alejandro Sanz i Chucho Valdés. La seua connexió amb guitarristes brasilers i els seus compromisos professionals en llocs com el Royal Albert Hall i del Barbican Centre de Londres, o el llegendari Carnegie Hall de Nova York donen mostres de l’accessibilitat del seu art arribant al major nombre possible de persones.

Com a fita especial en aquest concert, Cuca Roseta, la veu d’una nova generació del fado que obri el gènere a nous territoris, s’unirà, com a artistes convidada, a aquests referents de la música actual per a compartir i intercanviar en l’escenari una mostra de temes propis que viatjaran entre terres lusitanes i espanyoles, mediterrànies i atlàntiques, flamenques, jazzeras i fadistas.

És l’ocasió per a poder gaudir del mestratge de tres personalitats amb tanta repercussió nacional i internacional en una oportunitat única per a viure-ho una vegada en la vida.