Carregant Esdeveniments

FESTIVAL CONTEMPORÁNEO, FESTIVAL CONTEMPORANI

XENSEMS / ensems 44

22 setembre, 2022 / 20:00h.

Preu: Gratuït

Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás”

Conservatorio Professional de dansa “José Espadero” d’Alacant

Conservatori Professional de Música d’Utiel

CPM Mariano Pérez Sánchez de Requena

Aula de composició del CSM València

.

Cristina Cubells, directora

Neus Fontestad, coordinadora


Programa:

I

David Leal, (2022), ALICIA A TRAVÉS DE L’ESPILL – 20.00

Per a ensemble de saxos, percussió i dansa

I. Alícia creua l’espill

II. Jabberwocky

III. Jardí dels flors parlants

IV. Cançó de bressol

Participen: L’aula de saxos i percussió del Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás” i el Conservatori Professional de dansa “José Espadero” d’Alacant.

Col·laboren: Jóse Antonio Suay, Adrián García, Javi Carrillos, Asun Noales i Ricardo Millor.

II

Joan Gómez (2022), ABBERWOCKY  – 20.00

Per a ensemble de cellos, percussió, electroónica i videocreació.

Participen: L’aula de cello del CPM de Requena i l’aula de percussió del CPM de Requena.

Col·laboren: Manuel Santapau, Rocio Cintero, Miguel Hernández i Marc Moreno.

 

Finançat pel festival ENSEMS


XENSEMS conforma el projecte pedagògic del Festival de Música ENSEMS organitzat per l’Institut Valencià de la Cultura. Un programa dirigit a l’experimentació i creació sonora per a tots els públics amb especial èmfasi en els nens/es i joves. Aquesta edició, pretén donar continuïtat a una proposta que vam iniciar en l’anterior edició: dotar als nens/es i joves de la capacitat de poder expressar-se artísticament a través de materials compositius creats especialment per a ells i elles. Això significa anar més enllà de l’aspecte formatiu que aquest material ofereix per a permetre’ls expressar i compartir música a sobre de l’escenari, independentment de l’edat o nivell musical, ampliant els límits d’allò que anomenem pedagògic en relació a la creació artística.

 

En aquesta ocasió hi participen dues agrupacions de xiquets/es i joves estudiants de grau elemental i professional. Per una banda participa el Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás” i el Conservatori Professional de dansa “José Espadero”d’Alacant. Per l’altra participa el Conservatori Professional de Música d’Utiel, el CPM Mariano Pérez Sánchez de Requena i l’aula de composició del CSM València.  Els compositors David Leal i Joan Gómez son els encarregats de crear les peces per ambdós agrupacions.

 

Prenent com a referència el concepte paraigües que articula el festival ENSEMS d’enguany, el projecte pedagògic explora el joc com a diàleg, pont o finestra amb la realitat social i cultural de cada època i context. El joca entès com una forma d’assajar, interpretar i donar-hi sentit al món. Les obres d’ambdós compositors exploren aquest imaginari a partir del llenguatge absurd i satíric de Lewis Carroll.

 

La peça de David Leal, ‘Alicia a través de l’espill’, escrita per a ensemble de saxos, percussió i dansa pren com a punt de partida la segona part de la novel·la homònima de Lewis Carroll de 1871. En aquesta obra, Alícia s’endinsa al món que hi troba a través de l’espill. Un espai oníric i absurd plantejat per Carroll que serveix d’inspiració en aquesta obra a través de quatre moviments: Alícia creua l’espill, Jabberwocky, el Jardí de les flors parlants i la Cançó de bressol.

 

La peça de Joan Gómez, ‘Jabberwocky’, escrita per a ensemble de cordes, percussió, electrònica i videocreació explora l’imaginari del poema Jabberwocky de Lewis Carroll, inclòs en la seva obra ‘Alicia través de l’espill’, a partir de l’aproximació estètica surrealista que proposa el cineasta Svankmajer en el seu famós curtmetratge de 1971. La composició audiovisual resultant proposa una deconstrucció del material del cineasta a través de la presència de joguets, mobiliaris, edificacions i gravats de l’època. Una peça que dialoga amb  la lectura crítica de Carroll envers les costums i la moral de la societat victoriana.

 

La direcció del projecte XENSEMS és de Cristina Cubells i la coordinació és a càrrec de Neus Fontestad.


Entrada lliure, mitjançant invitació.

🔵 Reserva la teua entrada enviant un correu amb el teu nom i cognoms i les persones que assistiran al concert a:

  • protocolo.adda@diputacionalicante.es
  • Aforament limitat, màx. 2 entrades/persona.Les entrades es confirmaran i entregaran una setmana abans del concert.
  • Obertura de portes 1 hora abans del concert.
  • Recomanable l’ús de màscara.
  • Comptem amb el certificat de Qualitat Turística per la gestió de mesures de seguretat contra la propagació del COVID