Cargando Eventos

Roberto Aussel. Guitarra clàssica

30 mayo, 2021 / 19:00h.

Comprar

D’origen argentí Roberto Aussel va naixer el 13 de Juliol de 1954 a la ciutat de la Plata. Els seus primers passos amb la guitarra els va fer amb el professor Norberto Piedrabuena, en aquesta etapa va aprendre les bases de la tècnica de la guitarra clàssica i es va impregnar amb els diferents aires de la música folklòrica argentina. Després d’haver estudiat amb diversos professors, aquesta primera etapa culminarà amb la trobada en la seva vida d’unes de les personalitats més exímies del món guitarrístic: La Sra. María Luisa Anido. D’ella li queda gravat el seu so i el caràcter expressiu imprès en cada obra.

Després coneix a qui va ser una peça decisiva per al seu futur artístic al Mestre Jorge Martinez Zárate. Amb ell ingressa en el Conservatori Juan José Castro de Buenos Aires. Comença els estudis de guitarra contemporània i es prepara per a accedir a l’escena internacional.

De 1972 a 1976 el seu talent és coronat pels primers premis dels concursos internacionals més prestigiosos com: Radio France de Paris en (1975) ; Concurs internacional de guitarra de Porto Alegre (el Brasil) en 1975 ; Concurs internacional de guitarra Alirio Dies a Caracas (Veneçuela) en 1976.

Roberto Aussel emprèn una important carrera d’intèrpret, la seva notorietat com a concertista internacional no deixa de suscitar l’interès dels millors músics, així com del públic habitual de la guitarra.

Realitza regularment recitals en nombroses ciutats d’Europa, Amèrica Llatina, el Japó, la Xina i els Estats Units. Ha tocat amb l’orquestra filharmònica de Radio France, l’orquestra Colonne de Paris, l’orquestra nacional de Lió, l’orquestra de la BBC de Londres, la Filarmònica i la Simfònica de Buenos Aires, entre d ‘altres.

Vivament interessat per la música contemporània, Roberto Aussel li dedica una gran part de les seves activitats. Forma part en 1979 de l’ensemble intercontemporain (Atelier Hans Zender) i del grup Atelier Echange en 1982 i 1983.

Col·labora amb diversos compositors sent nombrosos els que han escrit per a ell. Entre ells figuren Marius Constant, Pascale Jakobowski, Marco Smaili, Francis Kleynjans, Francis Schwartz, Marlos Nobre, Edmundo Vasquez, Boris Gaquere, José Luis Narvaez, Raúl Maldonado,

Roberto Aussel és el responsable directe de les primeres « Cinc peces per a guitarra » escrites en 1980 per Astor Piazzolla. Van ser estrenades per Roberto Aussel en presència del compositor aquest mateix any en la UNESCO en Paris i gravades immediatament per al segell discogràfic Circe.

Roberto Aussel és des de 1995 professor titular en la Musikhochschule de Colònia a Alemanya. Dirigeix una col·lecció de música contemporanea per a guitarra amb l’editor Henry Lemoine de Paris.

En 1999, la Fundació Konex de Buenos Aires (l’Argentina) li atorga el prestigiós premi « PRIX KONEX DE PLATINE » que li reconeix per la labor realitzada en el món de la música.

En 2016 li ha estat atorgat el “Premi Honorífic José Tomás” vila de Petrer (Alacant) Espanya.


PROGRAMA:

Antonio LAURO (1917-1986). Variaciones sobre un tema infantil

 

Richard R. BENNETT (1936-2012). Impromptus

Recitativo

Agitato

Elegiaco

Con fuoco

Arioso

 

Astor PIAZZOLLA (1921-1992). Tres piezas

El gordo triste °

Retrato de Alfredo Gobbi °°

Jacinto Chiclana °°°

 

Carlo DOMENICONI (1947). Variaciones sobre un tema folclórico de Anatolia

Inés BADALO (1989). Toru (Homenaje a Toru Takemitsu)

Astor PIAZZOLLA. Cinco piezas *

Campero

Romántico

Compadre

Tristón

Acentuado

°Arr. R. Aussel

°°Arr. P. Uccelli

°°° Arr. P. Enriquez

*Escritas para Roberto Aussel

Duració aproximada 75′


Pots veure el llibre de la GUITARRA IX ací: LA_GUITARRA_IX