Carregant Esdeveniments

TOCA LA MÚSICA

El Retaule de Maese Pedro. ADDA·SIMFÒNICA ALICANTE / Josep Vicent, director titular / Títeres Etcétera.

23 desembre, 2023 / 19:00h.

Comprar

ADDA·SIMFÒNICA ALICANTE / Josep Vicent, director titular / Títeres Etcétera.

Trujamán, Marisa Martins

Maese Pedro, Mikeldi Atxalandabaso

Don Quijote, José Antonio López

Direcció escènica, escenografia i titelles: Enrique Lanz

Ajudant de direcció: Yanisbel Victoria Martínez


Manuel de Falla, El Retaule de Maese Pedro

Un apassionant espectacle realitzat pel Grup Etcètera, un dels tallers més prestigiosos de titelles d’Espanya, dirigit per Enrique Lanz, l’avi dels quals va ser l’autor dels ninots originals encarregats per Falla per a l’estrena de l’obra a París.

Realitzat amb marionetes gegants de més de set metres d’altura, inspirades fidelment en l’original estrenat en 1923, i amb una posada en escena que utilitza el recurs del teatre dins del teatre, ficció i realitat es mesclen en una proposta única.

La direcció musical està a càrrec de Josep Vicent al capdavant d’ADDA·SIMFÒNICA ALACANT amb un repartiment format per Mikeldi Atxalandabaso,

José Antonio López i Marisa Martins. Els intèrprets brinden la seua veu des de l’escenari als gegantescos personatges que desenvolupen l’acció.

Inspirat en el Capítol XXVI de la segona part del Quixot, del qual Falla va ser fidel lector des de la seua infància, El retaule de Mestre Pedro conta l’episodi de la novel·la cervantina en el qual Mestra Pedro i el seu ajudant, Torsimany, ofereixen una funció de titelles en la qual es compta el romanç medieval “el retaule de la llibertat de Melisendra”. Entre els assistents a la representació es troben El Quixot i Sancho. El gentilhome, ficat de ple en l’acció, confon la realitat i la ficció. Enrique Lanz ha concebut un espectacle en el qual, emulant a Cervantes, ens transporta a universos diferents, reals i irreals,  prenent de l’autor el recurs del teatre dins del teatre. D’esta manera, el públic es veu embolicat en un joc d’il·lusions abrigallat per la música expressiva i intensa del compositor gadità.


Entrada General: 12€

Menors de 16 anys gratis