Carregant Esdeveniments

LA GUITARRA

Beijing Guitar Duo. La Guitarra

3 juny, 2023 / 20:00h.

Comprar

Obres de Claude Debussy, Gabriel Fauré, Enrique Granados, Astor Piazzolla.


César Franck (1822-1890). Prélude, Fugue et Variation, Op.18

(arr. Ophee)

 

Claude Debussy (1862-1918). Petite Suite

(arr. Meng Su)                                                                                                       

En bateau

Cortège

Menuet

Ballet

 

William Walton (1902-1983). Five Bagatelles                                                                                     

Allegro

Lento

Alla cubana

Sempre espressivo

Con Slancio

(Meng Su, guitarra sola)        

 

-INTERMEDIO-

Giulio Regondi (1822-1872). Rêverie, Op.19                                                                                          

(Yameng Wang, guitarra sola)

 

Chen Yi (b.1953). Nian Hua (Chinese New Year’s Paintings)*                                                  

Spring Ox and Herdboy

Five Boys Snatch Lotus Seeds Pods

Prosperity in the New Year

 

Ástor Piazzolla (1921-1992). Tango Suite                                                      

Allegro                                                                                                  

Andante

Allegro Vivace


Beijing Guitar Duo

Elogiat per la distingida Revista de Guitarra Clàssica per “tindre el potencial d’una estrela per a servir com a inspiració a les noves generacions de guitarristes”, el Duo de Guitarres de Beijing va fer el seu debut a Nova York en el Carnegie Hall en 2010 i va llançar la seua carrera internacional de concerts.

Format per les guitarristes Meng La seua i Yameng Wang, el Beijing Guitar Duo, s’ha presentat a tot el món en sales com el Concertgebouw, el Palau de Musica, la Sala Xaikovsky i el Teatre Nacional de Pequín. Aquesta temporada realitzaran una gira de concerts per 12 ciutats en els Estats així com altres actuacions a Europa i la Xina. El duo col·labora regularment amb orquestres, al costat de la flautista Marina Piccinini, els guitarristes Grigoryan Brothers i amb el seu mentor Manuel Barrueco de gira per Europa, Austràlia, Àsia i els Estats Units.

Les actuacions i enregistraments del duo de guitarres de Beijing han impressionat al públic. El seu CD debut, Maracaípe, va rebre una nominació al Latin GRAMMY per la peça del títol, que els va ser dedicada pel reconegut guitarrista/compositor Sérgio Assad. El seu segon CD, Bach to Tan Dun, ha sigut àmpliament reconegut per l’enregistrament d’estrena mundial de Eight Memories in Watercolor de Tan Dun, especialment arreglada per al duo per Manuel Barrueco. Al maig de 2014 es va editar un enregistrament en trio, la Xina West, amb el Mestre Barrueco. Al novembre de 2022 gravaran un nou cd.

Meng Su y Yameng Wang van nàixer a la ciutat costanera de Qingdao, la Xina. Els premis del seu inclouen victòries en el Concurs Juvenil de Guitarra de Viena i el Concurs de Guitarrista Christopher Parkening, mentre que Wang va ser la guitarrista més jove a guanyar el Concurs Internacional de Guitarra de Tòquio a l’edat de 12 anys, i va ser convidada per Radi France a actuar en el prestigiosa Setmana Internacional de l’Art de la Guitarra de París als 14 anys. Totes dues artistes havien fet recitals en solitari a la Xina i a l’estranger, i havien realitzat enregistraments abans de formar el duo.

A més de fer concerts, el duo comparteix un amor per l’ensenyament que les porta a fer classes magistrals en els principals conservatoris del món. El duo va ser “Artists-in-residence” de 2011 a 2015 a “San Francisco Performances Sèries”, on van realitzar activitats comunitàries, presentacions i classes magistrals en escoles públiques i en el Conservatori de San Francisco.