Carregant Esdeveniments

TOCA LA MÚSICA

BESTIARI DEL CIRC. Poemari per a Pallasso i Orquestra

21 gener, 2023 / 17:00h.

Comprar

ADDA·SIMFÒNICA

Pepe Viyuela, còmic solista

Raúl Miguel, director

César Guerrero, arranjador


El Circ, com un animal perseguit, es refugia hui en l’únic lloc que li queda per a viure: la reserva de la nostra pròpia imaginació.

El circ, més que un espectacle, és una manera d’entendre la vida, un ésser viu en si mateix, que ens germana i enllaça amb la nostra part més ancestral, més atàvica, aquella en la qual encara és possible entendre’s amb les feres, o jugar amb la mort en un trapezi, que és el gran cel dels equilibristes.

Els pallassos i els mags, els malabaristes, els cavalls, la pista i les seues llums, els globus, carromatos, la lona que tot ho cobreix i ho empara, formen el bestiari més amable, el paradís perdut al retorn del qual estem condemnats si no volem acabar sent simplement víctimes d’un món cada vegada més despietat.

El circ és el recinte en el qual l’ésser humà s’ha mesurat sempre a si mateix i s’ha trobat amb els reptes impossibles que s’ha proposat superar; és l’espai infinit per a la imaginació i la cerca de l’emoció; un lloc per a la sorpresa i l’exhibició de l’impossible, l’incomprensible, l’inexplicable…

Per mitjà del xicotet relat que protagonitza el nostre personatge, la lectura i audició dels poemes que componen el llibre “Bestiari del circ”, establirem les analogies curioses i, no obstant això inevitables, entre el circ, com a espai de transhumància i trobada, on les barreres i les fronteres de tota mena,acaben per desaparéixer i la realitat del nostre món.


PEPE VIYUELA

Sobrada és qualsevol presentació d’un dels còmics més representatius del panorama actoral dels últims anys. La seua participació en diferents sèries televisives li han mostrat com un actor de recursos més que contrastables.

Més desconeguda és la seua faceta com a escriptor, dedicada en el seu major temps a la poesia.

En aquest terreny va ser guardonat com a guanyador del Premi Internacional “Margarita Hierro” amb el seu primer poemari I estimar-te sense saber.

El seu protagonisme en l’espectacle que ací es presenta demostra una perfecta conjugació d’aquests aspectes artístics de la seua persona: la tendresa i contundència de les emocions que desenvolupa al servei de la construcció d’un món més amable i “vivible”.

RAÚL MIGUEL

La direcció musical és a càrrec d’un dels més puixants directors d’orquestra que presenta l’actualitat musical del nostre país.

Alumne avantatjat del famós director armeni George Pehlivanian, la seua participació enel projecte aporta una dinàmica actual i, inevitablement, enèrgica al canal comunicatiu entre l’orquestra, el protagonista i l’auditori.

CÉSAR GUERRERO

La seua trajectòria com a arranjadora i dissenyador d’espectacles pedagògics desemboca definitivament en la proposta que ens ocupa: un espectacle simfònic-poètic-teatral de format directe i senzill.

La música, seleccionada ex-professe per a aquesta ocasió, ens ve a mostrar l’espai que comparteixen totes les disciplines referides: la Música, la Poesia, la Comèdia, el Drama… a la disposició de la formació en valors dels més joves, d’aquells que construiran la nostra societat del futur.