Carregant Esdeveniments

LA GUITARRA

Sérgio i Clarice Assad Duo. Guitarra i veu

13 maig, 2023 / 20:00h.

Comprar

Sérgio i Clarice Assad Duo

La història musical de la família Assad va començar en la dècada de 1950 amb Seu Jorge, un mandolinista autodidacta, i la seua esposa, Donya Ica, elogiats per lA Times com “The Billie Holiday of Brazil”. Junts van transmetre als seus fills, Sérgio, Odair i Badi, la seua passió per la música, però mai van imaginar que es convertiria en el fenomen que donaria a conéixer als músics de “Assad” a tot el món.

“La primera família de música del Brasil” pot ser més coneguda pel sorprenent duo de guitarres de Sérgio i Odair Assad. A través d’enregistraments destacats per a Nonesuch i Sony Classical, incloses les col·laboracions amb la violinista Nadja Salern-Sonnenberg i el violoncel·lista Jo-Jo Dt., els Assad Brothers s’han convertit en un dels duos de guitarra més destacats del nostre temps.

Clarice Assad és una veu artística important en els gèneres de música clàssica, músiques del món, pop i jazz, una comunicadora poderosa reconeguda pel seu abast musical i versatilitat. Compositora nominada al Grammy, pianista cèlebre, vocalista inventiva i educadora, és reconeguda pels seus colors evocadors, textures riques i varietat estilística diversa.

La idea de l’empresa col·laborativa va sorgir de Sérgio Assad, qui somiava amb presentar juntes en l’escenari a diverses generacions de la família, interpretant un segle de música brasilera d’estils dispars. És impossible saber si els temes sorgeixen d’una experiència formativa compartida, de la tradició musical o d’una estructura genètica compartida, però quan el resultat final commou emocionalment a l’oïdor, aqueixa pregunta probablement és irrellevant.

Després de viatjar durant més d’una dècada amb la família, Sérgio i Clarice Assad es van embarcar en un projecte a duo i han realitzat nombroses gires als Estats Units. Van gravar un disc per al segell Adventure Music en 2016 anomenat Relíquia. Més recentment, el duo va començar una col·laboració amb Third Coast Percussion, gravant el CD Archetypes, que ha rebut meravellosos elogis de Classics Today, DC Metre, Classical Music Sentinel i Gramophone.

Clarice i Sérgio comparteixen la seua eterna passió per la composició i la interpretació musical, i junts reinventen vells clàssics i escriuen nous treballs com un equip col·laboratiu. L’essència familiar està sempre present, embolicada en la calidesa i les complexitats de l’ascendència i la connexió.