L’ADDA, primer centre d'Espanya a rebre la certificació Q de Qualitat Turística en la gestió d'espais escènics i esdeveniments professionals!

L’Auditori de la Diputació d’Alacant s’ha convertit en el primer centre d’Espanya a rebre la certificació Marca Q de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola en gestió d’espais escènics i esdeveniments professionals. Aquest segell, de rellevància internacional, comporta el compliment al més alt nivell de compromisos com la sostenibilitat, l’accessibilitat, la seguretat o l’atenció de cara al públic, entre altres.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha valorat positivament “aquest distintiu que acredita a l’ADDA com un referent en matèria de qualitat i obri una nova porta per a avalar la bona gestió dels espais on es desenvolupen activitats d’arts escèniques, al ser la primera vegada que s’atorga aquest important reconeixement al nostre país”. La diputada ha explicat a més que al gener va començar el procés per a obtindre aquesta certificació “per a la qual s’ha hagut d’implantar un sistema de gestió de la qualitat que engloba tota l’activitat general de l’edifici amb l’objectiu d’establir un procés de millora contínua”.

Per part seua, el director artístic de l’auditori, Josep Vicent, ha assenyalat que “des de l’equip de l’ADDA afrontem tots els treballs de la mateixa manera, buscant l’excel·lència en la música i en el contingut creatiu amb ADDA·SIMFÒNICA. També des del punt de vista tècnic i des de la responsabilitat, en la forma en la qual es rep als nostres públics i en la qual ens relacionem amb tercers, d’una manera transversal, conformant un tot ara per a la Q de Qualitat”.

L’ADDA ha aconseguit, a més, la distinció internacional UNEIX–ISO 9001 : 2015 que ha requerit el desenvolupament d’un sistema de gestió que controle i millore la prestació de servei integral de l’auditori, assegure el compliment legal dels processos clau, garantisca les expectatives dels clients i cree un marc de millora basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. L’auditori també ha afermat el seu compromís amb l’excel·lència en l’àmbit de protocols referits al personal i la seua qualificació, les normes d’atenció i l’oferta artística vinculada a la cultura i patrimoni.

D’altra banda, amb aquesta certificació es posa en valor i normalitza per primera vegada la dimensió turística dels espais escènics, ja que la Q visibilitza que la cultura és turisme i, per tant, que pot disposar de les mateixes certificacions turístiques que altres sectors en aquest cas en l’àmbit d’espais escènics i esdeveniments professionals.

Julia Parra ha agraït el treball desenvolupat per l’equip de l’ADDA i ha recordat que “ja al juliol l’auditori va ser el primer de la península a acreditar-se amb el segell Safe Tourism Certified de l’ICTE que valida el pla de contingència contra la COVID-19 desenvolupat per a garantir les mesures preventives i generar confiança en el públic. Una clara aposta per acreditar els nostres espais culturals com a entorns segurs”.

CONEIX L’ADDA

Contacte

Passeig de Campoamor s/n. 03010 Alacant.

Telf.: +34 965 919 100

Adreça de contacte: adda@diputacionalicante.es

Adreça de reserva de sales: reservas.adda@diputacionalicante.es

Copyright © 2020 Servei d’Informàtica i Telecomunicacions. Diputació Provincial Alacant.

adda