Carregant Esdeveniments

CICLE ALMANTIGA, CICLO ALMANTIGA

CANCEL·LAT. CAPILLA ANTIGUA & ORQUESTA BARROCA DE MURCIA. “AB Aeterno: des del cor”

16 març, 2023 / 20:00h.

Comprar

El concert de CAPELLA ANTIGA & ORQUESTRA BARROCA DE MÚRCIA previst per a demà a les 20.00h en el ADDA ha sigut cancel·lat per motius de salut d’un dels integrants.

Les entrades adquirides per al concert es retornaran pel mateix mitjà de compra realitzat. Agraïm la seua comprensió.


 

 

La Capella Antiga & Orquestra Barroca de Múrcia presenta un programa basat en la figura de Johann Sebastian Bach amb dues de les seues úniques cantates concebudes per a baríton-baix i orquestra. La primera d’elles, Ich habe genung (Ja tinc suficient), va ser escrita quan era cantaire a l’església de Sant Tomàs de Leipzig amb motiu de la festivitat del Dia de la Purificació de María. La segona, Ich will donen Kreuzstab gerne tragen (Amb gust portaré la creu), va ser escrita per al dinové diumenge després de la Trinitat. A més d’això, el grup interpreta diferents obres instrumentals dels Scarlatti (Alessandro i Domenico, pare i fill) i l’obertura de l’oratori de Saúl HWV 53 de Georg Friedrich Händel.

Per a l’ocasió el conjunt dirigit pel seu director artístic, Albert Alcaraz, comptarà amb la veu del baríton-baix lorquino José Antonio López, una de les figures més importants de la lírica que ha donat la Regió de Múrcia, en una col·laboració que tots dos portaran a diferents llocs de la geografia espanyola. Així, un dels principals objectius de les bases de l’agrupació es duu a terme: posar en valor el patrimoni i els intèrprets del territori.


PROGRAMA:

I

Alessandro Scarlatti (1660-1725) 

Simfonia  avanti la Serenata ‘Clori, Dorino e Amore’ 

Largo Presto Minuetto Grave 

Domenico Scarlatti (1685-1757) 

Simfonia en Do major 

Johann Sebastian Bach (1685-1750) 

Ich habe genung, BWV 82 

Aria: Ich habe genung

Recitatiu: Ich habe genug

Aria: Schlummert ein, ihr matten Augen

Recitatiu: Mein Gott! Wenn kömmt das schöne: Nun! Aria: Ich freue mich auf meinen Tod 

II

Georg Friedrich Händel (1685-1759) 

Obertura (Saúl, HWV 53) 

Allegro

Larghetto

Allegro

Andante larghetto 

Johann Sebastian Bach (1685-1750) 

Ich will den Kreuzstab gerne tragen, BWV 56 

Aria: Ich will den Kreuzstab gerne tragen Recitativo: Mein Wandel auf der Welt Aria: Endlich, endlich wird mein Joch Recitativo: Ich stehe fertig und bereit Coral: Komm, o Tod, du Schlafes Bruder 


Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Ich will den Kreuzstab gerne tragen, BWV 56

Aria: Ich will den Kreuzstab gerne tragen Recitativo: Mein Wandel auf der Welt Aria: Endlich, endlich wird mein Joch Recitativo: Ich stehe fertig und bereit Coral: Komm, o Tod, du Schlafes Bruder

La Capella Antiga & Orquestra Barroca de Múrcia és un grup format per cantants i instrumentistes professionals creat en 2014. Pretén la dt.́xima qualitat vocal i instrumental además d’una interpretación amb criteris histórics de les obres i posant especial hincapié en la recuperación i posada en valor del patrimoni musical español. Molts dels seus membres són primers faristols i cantants solistes en prestigiosos conjunts de España i Europa, además de professors en diferents conservatoris i centres musicals de la Regín de Múrcia, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Andalucía, Cataluña o Madrid.

Al desembre de 2014 realitzen el seu concert de presentación a Múrcia gràcies al patrocini del Campus Mare Nostrum de la Universitat de Múrcia i de la Universitat Politécnica de Cartagena. Des de llavors han participat i oferit concerts en diferents sales, auditoris i festivals com el Festival de Música Antiga i Barroca de Peñíscola, Festival Almantiga, Festival de Sogorb, etc.

El grup ha registrat diversos Cd’s de la colección: Música en els Reynos de València i Múrcia, on es recullen obres de patrimoni musical inédito dels segles XVI, XVII i XVIII, amb música de A. Cotes, G. Pérez, M. Tello, J. Escobedo, R. Montserrate i altres mestres de capella compositors. Además, el grup aquestá gravant l’obra completa de Sebastián Raval, nascut a Múrcia en el s. XVI i mestre de capella de la famosa Cappella Palatina de Palerm (Regne de les dues Sicilias), durant el período del domini español, amb l’auspici dels virreis i de Felip II.

José Antonio Eĺpeix

El baríto lorquino és una de les figures dt.́s importants de la lírica españona dels óltimos añus. Discípolisc d’Ana Luisa Chova ha actuat a les sales i auditoris dt.́s importants de España i Europa, com ara el Teatre Real de Madrid, el Teatre del Gran Liceu de Barcelona, el Teatre de la Maestranza de Sevilla, o festivals i cicles tan importants com el Osterklang Festival de Viena, el Berwaldhallen d’Estocolm o la Setmana de Música Religiosa de Conca. Amb una versatilitat enorme per a adaptar-se tant al repertori barroc i clásico, com el romántico, lied i contemporáneo, el seu repertori inclou des de la Missa en si menor o la Pasión según Sant Mateu de Bach, passant per Don Giovanni, Papageno o Fígaro en Mozart o Maio d’Una voce in off de Montsalvatge.

José Antonio Eĺpeix ha realitzat multitud d’enregistraments per a televisión, ràdio o en format Cd’ com Deutsche Grammophon i diverses estrenes mundials com l’ópera l’Enigma di Llija, de Benet Casablancas el passat año.

Albert Alcaraz

El director i compositor hispà-francés Albert Alcaraz va ser alumne de Tom Krause, Celso Antunes i Laurent Gay, i amplí el seu formación amb professionals com Elena Obratszova, Marimí del Pou, Isabel Penagos, John Duxbury, José Peris, Andrew Parrot, Ton Koopman, Emmanuel Krivine, Riccardo Muti, Marcus Creieu o Michel Cobros. Treballa, sovint, amb mestres com Nir Kabaretti, Ottavio Dantone, Gianluca Capuano, Yves Abel, Stefano Ranzani, Michail Jurowski, Jesús Eĺpeix Cobos, Conxita García, Miquel Ortega, Josep Pons, Michael Schondwant, Danielle Gatti, Riccardo Chailly, Zubin Mehta…en sales i teatres com Operhaus de Zürich, Grand Théatre de Genèveu, Opera de Roma, Opéra de Lió, Opera de Montpeller, Philarmonie de Paris, Opera Royal de Wallonie, Opéra de Lausanne, Maggio Musicale Fiorentino, Concertgebouw d’Amsterdam, Teatre Massimo de Palerm, Teatre Capitole de Tolosa, Gran Teatre del Liceu de Barcelona…