Carregant Esdeveniments

OTRAS MÚSICAS

INTERCENTRES MELÒMAN. Fase Final de Grau Professional del 22é Intercentres Melòman.

9 desembre, 2023

/ todo el día.

Preu: Gratuït

El dissabte 9 de desembre de 2023 se celebra a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) la Fase Final del 22é Intercentres Melòman (categoria de Grau Professional).

– Dia 9: 10 a 14 hores (Semifinal de Grau Professional) / 18 a 20 hores (Concert de Finalistes de Grau Professional) / 20.30 hores (Concert de Guanyadors 2022)

A partir de les 10 hores tindrà lloc la Semifinal, en la qual intervindran els 17 guanyadors autonòmics seleccionats pels jurats autonòmics al llarg de la Fase Autonòmica, duta a terme de l’11 al 26 de novembre. A les 18 hores se celebrarà el Concert de Finalistes, en el qual participaran els cinc participants seleccionats pel jurat en la Semifinal.

Durant la deliberació del jurat per a l’elecció dels premiats tindrà lloc el Concert de Guanyadors 2022 (20.30 hores), en el qual intervindran el violinista Pablo Turlo i el pianista Alexis Pérez Arrúa. Entre altres obres, interpretaran Sonata, per a violí i piano, encàrrec de l’Intercentres Melòman al compositor David del Port, Premi Nacional de Música. Per a tancar l’acte, es procedirà al lliurament de premis.

L’Intercentres Melòman és una iniciativa de la Fundació Orfeu creada l’any 2002 amb l’objectiu de fomentar la participació de l’alumnat dels conservatoris de música en concursos de caràcter professional. La idea és servir com a experiència pràctica als músics, que puguen enfrontar-se a un públic i a un jurat que valora la seua interpretació, no únicament la seua destresa tècnica.

En el certamen pot participar tot l’alumnat, independentment de la seua nacionalitat, que es trobe matriculat en qualsevol curs de qualsevol especialitat instrumental, inclòs el cant, en un conservatori o centre autoritzat de música d’Espanya. El premi és una gira de concerts per al guanyador de cada categoria, Grau Professional i Grau Superior.

En els seus més de vint anys de trajectòria, l’Intercentres Melòman suma, entre les seues dues categories, més de 4000 participants, procedents del 85% dels conservatoris i centres autoritzats de música d’Espanya. Els guanyadors han oferit més de 450 concerts com a part dels premis obtinguts.

L’Intercentres Melòman està patrocinat per l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), la UNIR i Yamaha. AIE Societat d’Artistes Intèrprets o Executants i Percufest col·laboren en la Fase Final. Així mateix, compte entre els seus suports amb dos ministeris: el Ministeri de Cultura i Esport, a través del suport econòmic de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i el Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, a través dels concerts oferits als guanyadors per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), i amb la revista Melòman.

Més informació: www.intercentrosmelomano.com