Carregant Esdeveniments

LA GUITARRA

José Manuel Cañizares i Juan Carlos Gómez. Duo de Guitarra

28 abril, 2023 / 20:00h.

Comprar

CAÑIZARES

Guitarrista, Músic i Compositor.

Cañizares és el primer i únic guitarrista flamenc convidat per la Filharmònica de Berlín al costat de la qual va interpretar el Concert d’Aranjuez sota la batuta de Sir Simon Rattle en el Teatre Real de Madrid. Ha col·laborat amb els principals orquestres del món.

Guanyador del prestigiós Premi Nacional de Guitarra, Premi de la Música, i Flamenc Hui, Cañizares va mantindre una estreta relació amb Paco de Lucía durant 10 anys, així com amb grans artistes com Enrique Morente, Camarón de l’Illa, Serrat, Alejandro Sanz, John Paul Jones, Peter Gabriel i Maurici Sotelo entre altres.

Com a compositor, ha compost obres per a Ballet Nacional d’Espanya i bandes sonores per a pel·lícules, en 2016 ha estrenat el seu Concert “Al-Andalus” a la memòria de Paco de Lucía per encàrrec de l’Orquestra Nacional d’Espanya. Ha col·laborat en més de 100 àlbums i com a artista en solitari ha publicat 14 discos propis.


 

JUAN CARLOS GÓMEZ (Madrid, 1973)

Guitarrista i compositor.

Ofereix el seu primer concert als setze anys. Premiat en el Certamen Nacional de Guitarra Flamenca de l’Hospitalet, el Concours Flamenc Guitare, Chant et Danse de Nimes, el Festival Nacional del Cante de les Mines, pel Circule de Belles arts de Madrid.

Forma part del Cañizares Flamenc Quartet i Cañizares Flamenc Duo des de 2008.