Carregant Esdeveniments

TOCA LA MÚSICA

UN PO’ DI FELLINI

29 abril, 2023 / 17:00h.

Comprar

Maite Gil, actriu

Spanish Brass,quintet de metalls


Un espectacle familiar i pedagògic per a secundària, sobre la música de les pel·lícules de Federico Fellini i el seu compositor de capçalera Nino Rota, on s’uneixen música, teatre i cinema.


La música cinematogràfica s’ha convertit en un senyal d’identitat sonora de la nostra

cultura contemporània des del naixement del seté art. Les melodies associades a la imatge ens envolten, acompanyen la nostra vida quotidiana i resulten ineludibles ennuestro  món audiovisual.

Si els directors cinematogràfics han convertit en referents de la nostra cultura, molts compositors han adquirit igualment un paper rellevant, quedant a vegades els seus noms irremissiblement relacionats: Qui no recorda les bandes

Sonores de Berhard Herrmann en les pel·lícules d’Alfred Hitckcoock? Com imaginar

els spaghetti western de Sergio Leone sense els originals mons sonors de Ennio Morricone? Com dissociar el món de Steven Spilelberg de les sonoritats aportades

per John Williams? La present audició pretén recrear a través dels records de Giullietta Massina, esposa i musa del cineasta italià Federico Fellini, alguns dels moments més característics de la seua cinematografia, els quals estan irremeiablement units a la música de Nino Rota. Sonoritats fresques, populars i sempre sorprenents contribuiran a la configuració d’una de les cinematografies més personals.

Maite Gil

Actriu, dramaturga i directora. Compagina televisió i cinema (Teresa, El Temps entre costures, La que s’aveïna, Aída, La Riera, Explica’m com va passar, Homicidis, Acàcies 38, El Secret de Puenteviejo, Raphael, Els xiquets robats, Cega a cites, El collaret de

sal, GPS…) amb el teatre. Creadora i fundadora de companyies com a Xarxa Teatre o Visitants, amb les quals realitza gires per tot el món. En 1982 va crear les primeres xanques d’alumini, per a la seua adaptació a la dansa, amb les quals ha ballat per tot el món. Ha rebut premis d’importants festivals: a la Xina va obtindre el guardó al millor espectacle i la millor interpretació amb la seua creació Els Quadres Flamencs de García Lorca. Ha impartit conferències en l’Institut Cervantes de Roma, qui va donar suport al seu gira per Itàlia amb aquest muntatge.

Els seus espectacles són multidisciplinaris, creant una simbiosi entre el text, la música, la dansa i l’audiovisual.

Spanish Brass

Amb més de 30 anys de trajectòria en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol.

A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants de música i de realitzar gires per tot el món, ha tocat en la gala dels Premis Príncep d’Astúries en 1995, han gravat la música de l’obra teatral La Fundació de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongela’t, de Félix Sabroso, per a la productora El Desig.

En 1996 va obtindre el Primer Premi del 6é Concurs Internacional per a Quintets de Metalls “Ville de Narbonne” (França), considerat el més prestigiós per a aquesta formació. En 2017 va rebre l’I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana i en 2019, el Premi Espai Ter de Música i dos Premis Carles Santos pels seus treballs discogràfics XXX i Mira si hem corregut terres… En 2020 ha rebut el Premi Nacional de Música atorgat pel Ministeri de Cultura-INAEM i un Premi Carles Santos pel seu àlbum Els Aventures de Monsieur Jules.