Carregant Esdeveniments

ADDA JOVEN, NUESTRAS BANDAS Y ORQUESTAS

JOVE ORQUESTRA DE LA GENERALITAT VALENCIANA

14 abril, 2023 / 19:00h.

Preu: Free


Hensel, Fanny Mendelssohn:
Overture in C major (10’)

 

Elgar, Edward: Concerto Violoncello in E minor op.85 (30’)

I.Adagio-Moderato

II.Lento-Allegro molto

III.Adagio

IV.Allegro

 

Carlos Vidal, solista

 

*Pausa

 

Rimsky-Korsakov, Nikolai, Sheherazade Suite Simfònica op.35 (42’)

I. «La mar i el vaixell de Simbad»

II. «La història del príncep Kalendar»

III. El jove príncep i la jove princesa

IV. «Festival a Bagdad. La mar. El vaixell s’estavella contra un penya-segat coronat per un guerrer de bronze»

 

Jaume Santonja, Director


JOVE ORQUESTRA DE LA GENERALITAT VALENCIANA

 

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) va ser creada per la Llei Valenciana de la Música el maig de 1998, i depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de la Música. Aquesta orquestra recull la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda el 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per professors destacats. Des de la seua creació i fins al 2017 el seu director musical i pedagògic va ser Manuel Galduf. En 2017 van estar invitats com a directors Beatriz Fernández Aucejo en primavera i Pablo Rus Broseta en estiu, qui en 2018 es va convertir en el seu director artístic i musical.  És també des de 2018 que es convida a un director perquè lidere el treball d’una de les trobades programades anualment. Han sigut directors invitats: Rubén Gimeno, Hilar García Gázquez i en 2022 seràn Josep Vicent, seguit d’Álvaro Albiach. Des del seu començament compta amb la figura del director o directora assistent, com ara Júlia Cruz Carceller (2018-2021), i des de desembre de 2021 ho són Edgar López Juan i Miquel Massana. Així mateix, des de 2001, i cada tres anys, l’IVC designa un compositor resident, les obres del qual són estrenades per la JOGV; aquesta responsabilitat ha recaigut successivament en César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gàlvez-Taroncher, Voro García, Francisco Coll, Óscar Navarro, Carlos Fontcuberta i Marc García Vitoria.

Al repertori de la JOGV cal destacar la presència de música actual i d’obres de compositors valencians, als quals ha dedicat la seua producció discogràfica.


Carlos Vidal Ballester, solista.

Nascut a la ciutat de València, en 2004.

Rep classes de violoncel a Barcelona amb el professor Iñaki Etxepare.

Carlos va continuar els seus estudis de violoncel entre València i Madrid amb els professors Salvador Bolón, María Casado i Asier Polo.

A l’octubre de 2019, va guanyar el Primer Premi en el Concurs Dotzauer en Dresden, Alemanya.

Al febrer de 2020 obté plaça en la Classe de Violoncelle de Jérôme Pernoo en el CNSM de París.

Al setembre de 2021 gana el Segon Premi en el “Concurs Internacional Johannes Brahms” en Porstchach, Àustria.

Al febrer de 2022 gana el Primer Premi del concurs “Joventuts Musicals” a Espanya, obtenint una gira de concerts.

Al juny de 2022 gana el Primer Premi en el “Kodaly Competition” en Debrecen, Hongria, obtenint concerts en les millors sales d’Hongria.

A l’octubre de 2022 és guardonat en la Kronberg Academy amb el premi “Príncep de Hesse”

Ha rebut classes magistrals de Mestres com Peter Bruns, Claudio Bohórquez, Danjulo Ishizaka, Gary Hoffmann, Frank Helmerson, Julian Steckel i Xavier Gagnepain.

Carlos també ha tocat amb mestres de la talla de Asier Polo, Marco Rizzi, Lucca Ranieri, Philipp Graffin entre altres.

Toca amb un violoncel anònim de 1808 anomenat “Sweet” i un arc de Charles Nicolas Bazin fabricat en 1875.

 

 

 


Jaume Santonja

Jaume Santonja inicia la temporada 2022-23 estrenant la seua posició de Principal Director convidat de l’Orquestra  Simfònica de Milà. Després de dues temporades com a director associat de Euskadiko Orkestra – Orquestra Simfònica del País Basc – Jaume apareix com a director convidat en  les principals orquestres de la seua Espanya natal: Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya – OCNE, Orquestra de la Comunitat Valenciana – OCV, Orquestra Simfònica de Tenerife – OST, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó – OSCyL, Orquestra de València, Real Filarmonía de Galícia- RFG, Orquestra Simfònica de Bilbao – BOS, Oviedo Filarmonía etc.

Jaume ha sigut director assistent de la reconeguda City of Birmingham Symphony Orchestra CBSO al Regne Unit i ha aparegut al capdavant les orquestres BBC National Orchestra of Wales – BBC NOW, Royal Northern Sinfonia, Antwerp Symphony Orchestra, Belgrade Philharmonic, Stavanger Symphony Orchestra, Philharmonie Zuidnederland, Orchestra del Teatre Lirico di Càller, Orchestra della Toscana – ORT, Malta Philharmonic Orchestra, entre altres.

Al juny de 2020 Jaume va ser un dels quatre participants en la  prestigiosa Ammodo conducting masterclass que organitza la Royal Concertgebouw Orchestra d’Amsterdam sota la tutela del mestre Iván Fischer.

Jaume és fundador del AbbatiaViva music collective.

Santonja té un Màster of Music (Direcció) en el  Royal Conservatory of Antwerp (Bèlgica) a més d’un Màster of Music (Percussió) a  l’Amsterdam Conservatorium (Països Baixos). Jaume és graduat superior en percussió del ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya, Barcelona).


Entrada lliure, mitjançant invitació.

Reserva la teua entrada enviant un correu amb el teu nom i cognoms i les persones que assistiran al concert a:

  • protocolo.adda@diputacionalicante.es
  • Aforament limitat, màx. 4 entrades/persona.Les entrades es confirmaran i entregaran una setmana abans del concert.
  • Obertura de portes 1 hora abans del concert.
  • Recomanable l’ús de màscara.
  • Comptem amb el certificat de Qualitat Turística per la gestió de mesures de seguretat contra la propagació del COVID.